lauantai 12. tammikuuta 2019

Uddskatan -sukista pastelliunelmiin



Hyvää uutta vuotta kaikille! Täällä elämä jatkuu entiseen malliin. Lankakerien kutsu kuuluu yhä voimakkaana ja pää pursuilee jos jonkinlaisia ideoita. Aloitetaanpa tämä vuosi vaikka näillä Niina Laitisen Uddskatan -sukilla. Ohje löytyi Kaikkien aikojen villasukat -kirjasta. Nämä yksilöt päätyivät vanhemmalle tyttärelle joululahjaksi, nippa nappa. Viimeisiä lankoja taisin päätellä aattoa edeltävänä yönä. Kuvatkin sain napattua kiireessä vasta uutenavuotena, kun sukilla oli ehditty tepastella ahkerasti jo viikon verran.




Osasyynä kiireeseen oli klassisesti langan loppuminen kesken kaiken. Olin varannut sukkiin Menitan Lassea yhden sadan gramman kerän (MItä oikein ajattelin?), jo ensimmäisen sukan jälkeen oli selvää, että lanka ei tule riittämään. 

Sukat valmistuivat sinänsä nopeasti, vaikka harvemmin tulee seitsemän puikon taktiikalla neulottua. Palmikkojen tekeminen ei yleensä ole ehkä se omin juttu, kivaa vaihtelua kuitenkin. Ihan söpöt sukat tuli ja mikä tärkeintä, hyvin kelpasivat nykyiselle omistajalleen.




Ehkä Uddskatanien hempeästä vaaleanpunaisesta johtuen innostuin jo kaivamaan vadillisen keväisiä keriä esille. Näistä Dropsin Baby Merinoista oli alunperin tarkoitus syntyä villatakki, mutta ehkä ne päätyvätkin puseroksi. Nyt ei enää ole oikein selviä säveliä tämän projektin suhteen. Ohuelle villatakille olisi tilausta, mutta vaihteeksi olisi kiva neuloa puserokin. Ajattelin kirjoneuletta, tosin sekään ei nyt enää ole varmaa. Joten ehkä ihastelen näitä lankoja vielä hetken ihan vain kerien muodossa, vaikka olisikin jo hirveä hinku saada jotain keväistä puikoille.




Ihan pelkästään keväisessä pastellihuumassa täällä ei kuitenkaan vielä elellä. Tällä hetkellä työn alla on muun muassa tämä ennemminkin syksyinen ”höntsäilyhuivi”, virallisemmin Magic Summer. Höntsäily siksi, että ainakin yritän ottaa tämän huivin suhteen tosi rennosti, kunhan virkkailen sen enempiä suunnittelematta ja purkailematta. Lankoina on lähinnä sopivan paksuisia jämiä, kuten Drops Belle ja Cotton Merino. Joskus tapanani on jumittua vatvomaan jotain väriyhdistelmiä tai joku pieni virhe tai käsialan epätasaisuus saattaa ärsyttää niin vietävästi, nyt yritän pitää sen rennomman minäni esillä. Sellainen rento jämälankaprojekti siis.




Yllä olevista niin ikään Cotton Merinoista alottelin jo hissukseen villatakkia. Näistäkin langoista loput päätynevät loppusijoitettavaksi edellä nähtyyn huiviin. Eiköhän ne sinne sujahda sujuvasti sävyjensäkin puolesta.

Vaikka täällä jo pikkuisen haahuillaan keväisissä pastelliunelmissa, niin realiteetithan näkyvät alla. Talvea elellään toistaiseksi. Näihin näkymiin herättiin muistaakseni keskiviikkoaamuna.




I knitted pink Uddskatan -socks for my elder daughter for Christmas. You can find the pattern here

I´m crocheting among other projects Magic Summer scarf. I try not to take this one too seriously. That means not too much thinking, planning or ripping. I´m using mostly leftover yarn such as Drops Belle and Cotton Merino.

And yes, we have snow here in Southern Finland.





2 kommenttia:

  1. Nice post! I loved the pastel colours as I mentioned in IG! It's a beautiful view with the snow. Your blog is lovely,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you so much for your lovely comment! We've got even more snow this week :)

      Poista