lauantai 9. marraskuuta 2019

Parit villasukat ja kaikenlaisia kiusauksia



Yllä olevassa kuvassa kiteytyy melko hyvin tämän viikon kuulumiset. Kevyt ensilumi tuli ja meni, ehkä pari päivää liian aikaisin noin niinkuin pihahommien kannalta. Eräällä iltalenkillä keräsin sylillisen maahan pudonneita havuja, niistä olisi tarkoitus tehdä vielä jonkinlainen talviasetelma. Asetelma on tosin tässä tapauksessa hieman turhan hieno ilmaus, tarkoitus on siis lykätä havut johonkin kukkapurkkiin. Parit sukatkin olen saanut valmiiksi asti.




Osallistuin syys-lokakuussa Pipotuksen järjestämään Tajunnanvirta 2 -yhteisneulontaan, jonka tuloksena syntyivät nuo kirjavat sukat. Tämä oli sikäli jännä KAL, että mitään varsinaisia ohjeita ei annettu, vaan vihjeitä, joissa kehotettiin neulomaan esimerkiksi kaarevia kuvioita tai pystyraitoja. Oli hauska seurata, miten erilaisia sukkia syntyi samoilla vihjeillä, kun kaikki osallistujat saivat käyttää omaa mielikuvitustaan. Kyseessä oli jämälankaneulonta, mikä sekin asetti omat raaminsa projektille.
Langat ovat pääasiassa Maijaa, tumman vihreä on luultavasti Oonaa. Oli oikein piristävää yhdistellä sellaisia värejä ja kuvioita, joita ei ehkä muuten olisi keksinyt yhdistellä. Näistä sukista jäi jotain ideoita tulevaankin...




Oikeastaan olin yrittänyt karttaa kaikkia uusia neulejuttuja ja keskittyä entisiin ja jo suunniteltuihin, mutta tiedätte varmaankin, miten siinä tuppaa käymään. Ei siis ollut alunperin tarkoitus osallistua tuohonkaan yhteisneulontaan ihan aikapulasta johtuen, mutta erään yön myöhäisinä tunteina kiusaus kävi liian suureksi ja vähän kuin vahingossa kaivoin lankanyssäkkäni esille ja aloitin, en vaan yhdet, vaan kahdet sukat kerralla. Toiset, ruskea-harmaasävyiset valmistunevat ajallaan. 




Näitä kiusauksiahan riittää. Huomasinpa juuri, että nyt on esimerkiksi alkamassa JärboGarnin/Kammebornian järjestämä KAL, jossa neulotaan villatakki Lettlopista. Olen monesti lankakauppareissuilla ihastellut ja hypistellyt ihanan värisiä Lettlopi-keriä ja haluaisin niin neuloa siitä joskus nimenomaan puseron tai villatakin. Lanka vaan on aika karkeaa, enkä tiedä kuinka hyvin voisin sitä tällaisena herkkähipiäisenä neuloa tai käyttää. Kuulemma pehmenee pesussa, mutta silti.
Viikon päästä Tampereen kädentaitomessuilla niitä kiusauksia vasta riittääkin. Olen viime vuosina yrittänyt tehdä jotain etukäteissuunnitelmia ja ostoslistoja, että säilyy joku tolkku. Menestys on ollut vaihteleva, välillä olen melko hyvin pysynyt suunnitelmissa, toisinaan en.




Pikkuhiljaa olen aloitellut myös jouluhommia, ihan liian myöhään arvatenkin. Marttojen juhlasukat ovat olleet to do -listalla jo pidempään ja neuloin niistä nyt tällaiset jouluversiot. Ohjehan on alunperin 7-veljekselle, mutta käytin näihinkin ohuempaa Maijaa, koska sopivia värejä sattui löytymään omista kätköistä. Sukissa on valkoisen lisäksi käytetty kolmea eri punaista; punaisenkirjavaa, kirkkaanpunaista ja viininpunaista. Valkoiset pitsiraidat jätin vähän lyhyemmiksi. Nämä menevät joululahjaksi, toivottavasti miellyttävät saajaansa, jonka mieltymyksistä en oikein ole perillä.




I took part in Tajunnanvirta 2 leftover Knit Along which was organized by Pipotus. We only got some kind of tips, not an exact pattern. So we had to use our creativity.

I´ve also knitted a pair of socks for Christmas. You can find the pattern for free on Ravelry in Finnish and Swedish. Marttojen juhlasukka -socks are designed by Salla Hiltunen. Unfortunately I have no idea if it´s available in English or other languages.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti