perjantai 23. elokuuta 2019

Granny Square Day ja lankaleikkejä



Tänä vuonna Granny Square Day vei vähän niin kuin mukanaan, neljän ruudun verran. Palojen käyttötarkoitus on vielä vähän pimennon peitossa, mutta enköhän niistä aikanaan jotain keksi. Mitään suuritöisiä isoäidinneliöpeittoja tms ei nyt ole suunnitelmissa vähään aikaan, mutta muutama pala silloin tällöin on kiva virkata.

Jos Granny Square Day ei ole vielä tuttu juttu, niin sitä vietetään 15.8. instagramissa. Tiivistetysti ideana on tehdä virkattu ruutu, kuvata se mielellään niin, että neliö täyttää koko ruudun ja julkaista kuva instassa hashtagilla #grannysquareday2019. Tuloksena on ikään kuin virkattu virtuaalinen palapeitto. Lisäksi hyvällä tuurilla saattaa löytyä ideoita omiin virkkausprojekteihin. 




Yllä näkyviin ruutuihin käytin Hjertegarnin Cotton nr 8 -lankaa. Upottelin ruutuihin mm. kesällä virkatun huivin jämälankoja. 
Ohjeet löytyvät 200 virkattua ruutua kirjasta (Jan Eaton), vasemmanpuoleinen on nimeltään paju ja oikeanpuoleinen päivänkakkara. Paloista tuli kooltaan n. 13 x 13 cm. 
Nämä ovat kivan ohuita ja toimittavat tällä hetkellä ansiokkaasti lähinnä minimaljakon- ja  lasinalusen virkaa.






Isoäidinneliö mallia perus löytyi kaapista. Kaikkea sieltä kaapista löytyykin… Neliö on virkattu todennäköisesti ja pääasiassa jostain vanhoista Novitan langoista (Miami luulisin). Tämä yksilö on edellisiä paksumpi ja isompi, n. 15 x 15 cm.

Toinen pala on afrikankukka neliöksi virkattuna. Ohjeita löytyy netistä sieltä sun täältä. Itse seurasin, ainakin toisella silmällä, Punos-sidos-silmukka-blogin ohjetta. Tähän käytin paksuhkoja Dropsin jämälankoja, Suurimmalta osin Parisia. Näillä eväillä ruudusta tuli ihan pikkuisen pienempi kuin edellisestä perusneliöstä.




Tällä viikolla olen, ennen kaikkea tehnyt ihan liikaa töitä ja hoitanut kaikennäköisiä velvotteita, mutta myös vähän leikkinyt langoilla. Lähinnä siis miettinyt, millä langoilla ja väreillä lähtisin tekemään seuraavia sukkia. Mielessä on monia, todella monia ideoita, mutta mikään ei ole oikein kunnolla päässyt lentoon.



                                      Vähän jo nuo syksyiset vahvat värit tuntuu ajankohtaisilta 



                                      Toisaalta, jostain syystä sini-vihreät värit vetää nyt puoleensa



                                      Luonnonsävyissäkin on aina sitä jotain



                                      Näitäkin vähän mietin 


Minkäs näistä kasoista nyt ottaisi tarkempaan käsittelyyn? Tai ehkä puikoille pääsee ihan muita värejä. Tällä hetkellä yritän ensisijaisesti saada valmiiksi Raspberry Kiss -villatakin, mutta joku sukkaprojekti olisi kiva saada valmiiksi odottelemaan.

Nyt taitaa olla kuitenkin aika suunnata kaikki tarmo, jota ei ole, huusholliin, joka on täysin retuperällä kiireisen viikon jälkeen. Sain myös aikaan melkoisen sotkun näillä lankaleikeilläni, hups.


I was so excited about Granny Square Day I shared four photos on instagram. Here is some details about them.

The reddish ones:
Pattern: 200 crochet blocks (Jan Eaton)
Yarn: Hjertegarn cotton nr 8

African flower square:
Yarn: Drops Paris

Basic granny square:
Yarn: Some old leftovers from my stash, probably Novita Miami

I`ve been playing with yarn recently. Trying to decide which colors to choose for my next sock project. Sometimes it`s so hard to make decisions :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti