sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Villasukkien uudet trendit eli sukkabileet Kerstin Balken tyyliin



Vähän jälkijunassa ollaan. Kerstin Balken Soxxbook Family + Friends -kirjan suomenkielinen versio Villasukkien uudet trendit ilmestyi jo kesällä, sain arvostelukappaleen käsiini alkusyksystä ja erinäisten käänteiden jälkeen ehdin vasta nyt kirjoittaa kirjasta muutaman rivin.


Kirja on rakenteeltaan hyvin samantyyppinen kuin edeltäjänsä, viime vuonna ilmestynyt Villasukkien uuden kuviot. Omissa silmissäni myös sukkien mallit ovat samantyylisiä eli jos tykkäsi edellisen kirjan malleista niin nämäkin mitä luultavimmin miellyttävät. Ja minähän tykkäsin.




Kirjasta löytyy sekä naisten, miesten että lasten sukkia sekä taulukot ja vinkit eri kokojen tekemiseen. Aloitteleville neulojille löytyy myös hyvät ohjeet sukkien neulonnan saloihin alkeista lähtien. Vaikka täällä sukkia on tullut neulottua jo jokunen pari (liikaa?), niin itse tykkään siitä, että Balke on koonnut yhteen ohjeet muun muassa erilaisista kantapäistä ja reunuksista. Kirja myös suorastaan yllyttää yhdistelemään ja muokkaamaan ohjeita uusiksi sekä kokeilemaan erilaisia väriyhdistelmiä, mikä miellyttää erityisesti tällaista venkslaajaa.




Sukat on jaoteltu väliotsikoin viiteen ryhmään ja väliotsikkosivuilla on herkullisia kuvia. Itse asiassa ainut asia, joka oikeastaan vähän mietityttää, on kirjan nimi. Ehkä joku noista ihan hauskoista väliotsikoista olisi kelvannut myös koko kirjan nimeksi, vaikkapa Sukkabileet tai Sano se sukkasin. Vaan mitäpä minä tiedän kirjojen nimeämisestä. Ehkä siinä hommassa pätee ihan omat lainalaisuudet, joista meikäläisellä ei ole hajuakaan. Villasukkien uudet kuviot ja Villasukkien uudet trendit eivät vain ihan hirveästi sytytä kirjojen niminä, noin samantyyppiset nimet menevät helposti myös sekaisin.  No, se nyt on makuasia ja pikkujuttu.




Ohjeita en ole vielä kovin tarkkaan tutkiskellut, mutta edellisestä kirjasta olen neulonut jo useammat sukat ja ohjeet olivat helppoa seurattavaa. Joten samaa linjaa noudattanevat nämäkin. Kaikissa kirjoneuleissa on 4 silmukan mallikerta, mikä helpottaa mm. ohjeiden soveltamista. 

Osa kirjan malleista on koko sukan pituudelta kirjoneuletta, osassa neulotaan pidempiä pätkiä yksivärisenä. Sekin on kiva juttu, voi valita joko vähän hitaampaa tai nopeampaa neulottavaa.




Sukista nro 21 saa varmasti monenlaisia ihania syksyisiä versioita. Alla vähän keväisempiä värityksiä.





Kaiken kaikkiaan kirjaa päätyy varmasti ahkeraan käyttöön ja kannet ovat hiirenkorvilla tuota pikaa. Taidan ehkä ihan ensimmäisenä neuloa pitkästä aikaa lasten sukat. 

Hyvää syksyn alkua!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti