torstai 19. tammikuuta 2017

Anelmaiset ja keltainen yllätys

Pitkin syksyä ihastelin Anelmaisia ja kaikkia niitä ihania väriyhdistelmiä, mitä monet tekijät ovat sukissaan keksineet käyttää. Kun käsiini sattui vielä osumaan Novitan sukkalehti, josta löytyi ohjekin, niin pakkohan sitä oli täälläkin ryhtyä Anelmaisia neulomaan.Omistani tuli hieman yllättäin keltaharmaasävyiset. Yllättäin siksi, ettei keltainen ole perinteisesti kuulunut värivalikoimiini. Jostain kumman syystä viimeaikoina olen tuntenut vastustamatonta kiusausta sinapinkeltaisia ja sellaisia vihertävänkeltaisia lankakeriä kohtaa. Koska Anelmaiset tuntuivat sopivasti hulluttelevilta sukilta, ajattelin astua reippaasti ulos omalta mukavuusalueeltani ja napata Nordian keltaista Villeä ja kaveriksi tutumpaa harmaasävyistä Raita-Villeä. Sekaan vielä Gjestalin Jannea tummanharmaana ja vihreänä ja lisäksi jotain vanhoja jämiä, niin yllä nähdyn kaltaiset sukat siitä syntyivät. Eivät ollenkaan sellaiset, kun ajattelin alunperin tekeväni. Etukäteen kuvittelin tekeväni sellaiset suloisen imelät pastellipläjäykset.

Melko tarkkaan onnistuin noudattamaan ohjettakin, mutta pitsi- ja kukkahärpäkkeet jätin pois, ainakin toistaiseksi. Voisihan sitä harmaata pitsinauhaa kokeilla, jos sattuisi sopiva kohdalle osumaan. 


Kun vielä samoja lankoja riitti, tein samansävyiset lapaset, mallia peruslapanen. Kämmenosan kuvion nappasin arkistoistani löytyneestä vanhasta Novita-lehdestä (kevät/2012). Koska olen lähes ammattimainen lapasten hukkaaja, näillekin luulin jo heittäneeni lopulliset hyvästit muutaman käyttökerran jälkeen. Ne kuitenkin vielä löytyivät ja yhteinen talvinen taipaleemme saa jatkua. Ainakin toistaiseksi.

I knitted Anelmaiset by Anelma Kervinen. Yellow is not my kind of colour, but for the reason or another I have bought yellow yarn (mustard or greenish) recently. I knitted also mittens, almost lost them already.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti