maanantai 20. maaliskuuta 2017

Virkattuja peittoja

Olen viime vuosina muutamaan otteeseen innostunut virkkaamaan torkkupeittoja. Tässäpä pari ahkerassa käytössä olevaa esimerkkiä. Lankana olen pääasiassa käyttänyt Dropsin Parisia, puuvillaa siis ja jotain muita suunnilleen samanpaksuisia langanjämiä taisin vähän peittoihin upottaa.
Vähään aikaan ei ollut tarkoitus enempää peittoja tähän huusholliin tehdä. Joskus hamassa tulevaisuudessa ajattelin vielä virkata vaalean harmaasävyisen peiton, koska näistä edellisistä on tullut vähän kirjavan sorttisia. Mitään isoäidinruutuja tai muita paloja en kuitenkaan suunnitellut tekeväni, vaan ihan yhtenä kappaleena virkatun peiton.
Mutta kuinkas sitten kävikään? 

Satuin näkemään Dropsin Spring Lane Crochet-alongin. Kyseessä on ihan ensimmäinen Calini ja täytyy sanoa, että hauskaa on ollut. Odottelen uusia johtolankoja suorastaan lapsellisen innostuksen vallassa, mukavaa piristystä arkeen ja kevään odotukseen. Peitosta tulee melko pieni, noin 90 x 115 cm, mutta eiköhän sillekin jotain käyttöä keksitä. Toisaalta ehkä juuri pienuuden takia uskaltauduin mukaan koko hommaan, eipähän vie liikaa aikaa.
Värien valinta oli hieman haasteellista, varsinkin kun ei tiedä, mitä oikein on tekemässä. Erityisesti tuo tummempi harmaa mietitytti, mutta näillä nyt mennään. Lanka on ohjeessakin ehdotettu puuvillalanka, jonka värivalikoima on melko suppea.
Kuten kuvan maalaustikkaista voi päätellä, täällä tehdään toisinaan muutakin kuin käsitöitä. Pientä pintaremonttia on nyt meneillään.
Tässä pisteessä ollaan tällä hetkellä. Enkä vieläkään ole varma tuosta tummanharmaasta…

I have made couple of blankets in recent years. I didn´t have any plans to make one more now but then I saw Spring Lane crochet-along. It´s my first Cal but probably not the last.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti