sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Pääsiäistunnelmia



Tänä vuonna pääsiäinen pääsi vähän yllättämään. Viimeiset pari viikkoa ovat olleet sen verran kiireisiä, etten ole ehtinyt valmistautua pääsiäiseen pikkuhiljaa, niin kuin yleensä tapana on ollut. Aika vauhdilla ollaan koristeltu pajunkissat, istutettu rairuohot (ja samalla samettikukan siemenet) ja laitettu muutama pupu, tipu ja koristemuna esille. Ja siinäpä ne valmistelut olivatkin.




Kiire tai ei, aion uppouttua käsitöihin pääsiäisen aikana edes hetkellisesti. Monta työtä on kesken, mutta taas tuli aloitettua yksi uusikin. Löysin pienen järjestelyoperaation yhteydessä kätköistäni hempeänsävyisen Nalle taika -kerän (ainakin oletan niin, vyöte hukassa). Lanka osui silmiini kuin tilauksesta, sillä haaveilin juuri sopivasti keväisistä villasukista.
Yleensä tähän aikaan vuodesta katse on jo kesässä, eivätkä sukat ja lapaset hirveästi innosta, mikä lie hetkellinen mielenhäiriö. Tai ehkä se on tämä vaihteleva, ajoittain tosi kolea sää, joka saa haikailemaan villasukkien ja lapasten perään. Tekeillä on tällä hetkellä myös kesäisempiä juttuja, mutta niistä enemmän myöhemmin. 




Vähän kateellisena olen katsellut kuvia Keski-Euroopasta, jossa näyttää kevät olevan jo hyvällä mallilla, paikoin näyttää näin suomalaisen silmin jopa kesäiseltä, vaan toisin on täällä. Narsissit sentään kukkivat pihalla, vähän aneemisesti, mutta kukkivatpa kuitenkin. Raukat ovat välillä jo saaneet lunta niskaansa, mutta onneksi ovat sitkeää sorttia.

Hyvää Pääsiäistä!



        

I have been busy last few weeks so I didn’t have time to make preparations for Easter as usual. Nevertheless, I am going to find time for knitting at Easter time.
I don´t usually knit socks or mittens at this time of year but then I saw a spring-like yarn (Nalle taika) in my stash. It´s rather cold here so maybe I can use a new pair of socks.

Happy Easter!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti