torstai 22. helmikuuta 2018

Kaipuu -huiviTämä Kaipuu -huivi oli pitkään melkein valmis. Huiviin kuuluisi neulottu nirkkoreunus, jonka jätin lopulta tekemättä. En nyt ihan heti ymmärtänyt ohjetta, myönnettävä on ja annoin periksi noin puolessa minuutissa. Ensin ajattelin virkata reunuksen, mutta enpä tehnyt sitäkään. Ihan kiva näinkin. Tämän reunusproblematiikan takia huivi odotteli muutaman kuukauden käytännössä päättelyä ja pingotusta vaille valmiina.
Vielä valmiinakin huivi odotteli tovin jos toisenkin, ennen kuin pääsi tänne blogiin asti. Tänne kun tarvitaan kuvia ja niitä varten odottelin nuorisotyövoiman paluuta käytettäväkseni. Nyt ovat abien vauhtiviikot penkkareineen onnellisesti takanapäin ja avukseni lupautunut tytär ehti vihdoin kuvaushommiin. Olisihan tämä toki hoitunut ilman apulaistakin, mutta sain nyt tällä kertaa tällaisen päähänpinttymän. Tytär hytisi kiltisti kymmenen asteen pakkasessa, jotta äiti sai haluamansa kuvat.
Lankana on Hjertegarn Wool Cottonia, ekologista merinoa ja puuvillaa. Taisin ostaa kaksi sinistä ja yhden vaalean 50 g kerän. Ainakin sinistä jäi toisesta kerästä yli puolet jäljelle. Yleensä käytän vähän paksumpia lankoja, joten tosi ohuelta ja keveältä huivi tuntuu, mutta tykkään. Sopiva huivi kesäksi. Käytössä oli pisimmät omistamani nelosen pyöröpuikot.


Ostin juuri lisää Hjertegarnin lankoja, sattui sopiva ale kohdalle. Vähän paksumpaa Organic Trioa (merinoa, puuvillaa ja silkkiä). Harmaa lanka muuntuu parhaillaan villatakiksi, liilanpunainen myöhemmin joksikin muuksi.

Blogikin täytti nyt helmikuussa ihan huomaamatta vuoden. Leikin tapahtuman kunniaksi vähän langoilla, tuloksena lankakakku. Jos vaipoista voi tehdä kakkuja, niin miksei langoista? Voin sanoa, että olisi todellakin ollut tärkeämpääkin tekemistä, mutta leikkiä ikä kaikki.
I finished a little bit modified version of Kaipuu shawl a while ago. The shawl is perfect for the summer.  My younger daughter helped me to take the photos. When she finally had time. She has been very busy lately celebrating the end of school. It was freezing out there. The temperature was ten below zero. 

Yarn: Hjertegarn Wool Cotton

My blog is one year old now so I played with yarn balls a little. Childish I know! People make diaper cakes so why not yarn cakes?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti