maanantai 12. maaliskuuta 2018

OlympiahuiviTämä huivi syntyi oikeastaan ihan huomaamatta samalla kun seurasin olympialaisia pari viikkoa. Alun alkaen törmäsin tähän Debbie Blissin pitsihuiviin Kotiliesi Käsityö -lehdessä (2/2015). Huivi jäi mieleeni kummittelemaan ja odottelemaan sopivaa hetkeä. En tosin tiedä, kumpi teki suuremman vaikutuksen; huivi vai ihanat brittityyliset kuvat. Ainakin omalla kohdallani huomaan, että neulemallien kuvilla on niilläkin aika suuri merkitys. Ohje löytyy myös täältä, klik.
Eräänä iltana kaivelin yhtä monista käsityökätköistäni ja löysin Fine Donegalia, jota on siis alunperäisessä ohjeessakin käytetty. Olin joskus aloittanut langasta lyhythihaista puseroa, joka ei oikein ottanut tuulta purjeisiiin. Ei muuta kun puseron alku purkuun ja huivia puikoille.
Malli oli aika helppo ja ohje selkeä, joten työ eteni sutjakkaasti, vaikka samalla keskityinkin telkkarin toljotukseen. Debbie Blissin Fine Donegal on kivan eläväpintainen lanka ja sinänsä helppoa neulottavaa. Yksi mutta tosin tuli eteen; lanka katkeili. Käytin ensin purkulangan ja mietin, josko katkeilu johtui siitä. Mutta ei, lanka katkeili monta kertaa vielä senkin jälkeen, kun otin uuden kerän käyttöön. Kaiken kaikkiaan lanka katkesi ehkä noin kuusi tai seitsemän kertaa. Onhan sekin tietysti mahdollista, että nyin lankaa turhan agressiivisesti aina silloin, kun suomalaisilla sujui tosi hyvin tai päinvastoin.

Vaikka yksi huivi on nyt pois mielestä kummittelemasta, niin paljon siellä on silti vielä tavaraa. Ja lisää tulee koko ajan. Yksi ajatuksissa pyörivä on Islantilaisia neuleita -kirjassa oleva Aftur -pusero. Olen käynyt jo lankakaupassa hypistelemässä Lettlopi -lankoja, joissa on kertakaikkisen ihania värejä. Lanka on vain niin vietävän karkeaa, ettei taida sopia tällaiselle herkkähipiäiselle edes neulottavaksi, saati käytettäväksi. Voisihan sen Afturin jostain muustakin neuloa, mutta mistä? Todennäköisesti tämä projekti saa vielä jäädä hautumaan. Pusero pulpahti vain hetkeksi taas mieleen, kun huomasin, että Kammebornia järjestää Aftur KALin. Vähän kerkesin jo ajatella, josko nyt olisi Afturin aika, mutta ehkä ei sittenkään. On niin paljon kaikkea muuta tekeillä/suunnitteilla ja se lankavalinta vaatii vielä veivaamista.
Harmaa Summer leaves -villatakki etenee mukavasti. Ohjeessa on vajaamittaiset hihat ja pohdin parhaillaan, teenkö sellaiset vai ihan täyspitkät. 
Kuten kuvista ehkä huomaatte, täällä jo odotellaan kevättä ja pääsiäistä. Kaikenlaisia pastellisävyjä ja pääsiäisjuttuja hiipii vähitellen nurkkiin.
I knitted Debbie Bliss Lace shawl while watching the Olympics. I`ve been planning to knit this shawl for a long time. Debbie Bliss Fine Donegal is beautiful yarn. I like it a lot but it broke several times which was annoying. Or maybe I just was too heavy-handed while concentrating on the Olympics.
Some progress on my Summer leaves -cardigan too. I´m just wondering how long sleeves should I knit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti