perjantai 29. kesäkuuta 2018

Villasukkien uudet kuviot -kirja, ihan parasta kesälukemistaTällä viikolla postista kotiutui uusi sukkakirja, Kerstin Balken Villasukkien uudet kuviot. Kyseessä ei olekaan mikä tahansa opus, vaan ihan lajinsa aatelistoa. Ainakin minun mielestäni. Kirja on tulvillaan ihanan inspiroivia malleja ja ihania väriyhdistelmiä. Mieli tekisi neuloa tältä istumalta kaikki kirjan sukat, joten edessä on todellinen valinnan vaikeus. Vähän laiskana kirjoneuleiden tekijänä puikoille pääsee ensimmäisenä todennäköisesti joku kohtalaisen yksinkertainen malli. Tässä ohessa kuvia muutamista lemppareistani.
Sukat on jaoteltu kirjassa viiteen eri osaan: värikkäisiin, merihenkisiin, luonnonläheisiin, hillittyihin ja retrohenkisiin. On monenlaisia kuvioita ja raitoja, parit yksivärisetkin.

Kaikki ohjeet on tehty ohuelle langalle, joten taidan joutua/päästä lankaostoksille. Oma lankavarastoni kun koostuu pääasiassa vähän paksummista langoista. Tai sitten taas sovelletaan ohjeita.
Ohjeet on pääosin kokoa 38/39, mutta muita kokoja varten löytyy tiedot vinkkien ja taulukoiden muodossa. Kirjan lopussa on yleisiä ohjeita ihan alkaen oikean silmukan neulomisesta kirjoneuleiden hienouksiin. Lopussa on myös neuvottu sukissa käytetyt kantapäät ja kärkikavennukset. Varsinaisissa ohjeissa ne on selitetty melko ylimalkaisesti. Niin ainakin olin huomaavinani pikaisella vilauksella. Joten saattaa olla, että ohjetta lukiessa joutuu vähän pomppimaan sivulta toiselle. Riippuen tietysti siitä, mitä kokoa tekee, miten tuttuja kyseiset kantapäät ja kärkikavennukset ovat ja miten tarkasti haluaa ylipäätään ohjetta noudattaa. 
Kaiken kaikkiaan tämä kirja tulee olemaan hiirenkorvilla viimeistään syksyllä. Olen jo pitkään ehtinyt ihastella instagramissa alkuperäisestä saksankielisestä Soxxbookista tehtyjä sukkia, joten oli tosi kiva yllätys huomata, että kirjasta on tehty suomenkielinenkin versio. 

Alla uusin kirja-aarteeni poseeraa jo vähän venähtäneiden orvokkien seassa.
I just got into my hands a Finnish translation of SoxxBook (by Kerstin Balke, Stine & Stitch). Such a great book! The book is full of inspiring patterns and lovely color combinations. I would like to knit them all so it`s going to be a hard choice.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti