perjantai 21. syyskuuta 2018

Kaikkien aikojen villasukat



Yksi nyt syksyllä julkaistuista käsityökirjoista on 90-vuotiaan Novitan juhlakirja, Kaikkien aikojen villasukat. Mikäpäs sen parempaa, kuin kuppi kuumaa teetä, vähän herkkuja ja uutuuttaan tuoksuva uusi neulekirja nenän edessä. 

Kirjan ensimmäinen pikainen selailu ei synnyttänyt mitään kovin suuria tunteita. Tarkempi tutustuminen sivujen antiin silti kannatti. Löysin loppujen lopuksi monta mallia, jotka voisin neuloa ja todennäköisesti vielä neulonkin. Muun muassa Kide, Uutela, Uddskatan ja Marokko kuuluvat näin ensituntumalta suosikkeihini. Marokot ovat päässeet kirjan kanteen.


Sukkamallit ovat kymmeneltä eri suunnittelijalta. Omat suosikkini ovat Niina Laitisen ja Minna Metsäsen käsialaa. Alla Niina Laitisen Uddskatan ja Uutela.





Ja niitä suuria tunteitakin sain lopulta kokea. Kirjan loppupuolelta löytyvät Joulutarina -sukat, jotka ovat ihan ehdottomat lempparini. Ne haluaisin neuloa, jos vain aikaa riittää. Joululahjaksi, itselleni.

Alla Minna Metsäsen ihanat Joulutarina- ja Kidesukat.





Sukkaohjeiden lisäksi kirjasta löytyvät mittataulukot eri paksuisille perussukille ja muutakin neuleasiaa. Oman kappaleensa saa myös neulomisen vaikutukset hyvinvointiin. Niitähän riittää. Itse hoidan ainakin stressiä neulomalla, keskittymiskykyyn ei näytä auttavan… Tälläkin viikolla on kaikki mahdollinen ollut hukassa. Olen etsinyt parhaita sukkapuikkojani, hetkessä kadonnutta lankakerää ja ties mitä.




Ekstrapisteitä ansaitsevat ensimmäisen ja viimeisen aukeaman kuvat. Tunnelma kohdillaan ja kukapa voisi vastustaa lampaita. Kirjan kuvat ovat ottaneet Krista Keltanen ja Riikka Kantinkoski.

Apunani tänään oli pieniä jämänöttösiä paksua sukkalankaa, mm. 7-veljestä. Lanka vain on niin kaunista. Ne ihan pienet nöttösetkin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti