keskiviikko 3. huhtikuuta 2019

Neuleaddiktin tunnustukset



Yllä olevat Niina Laitisen Sofiat tein vanhemmalle tyttärelle synttärilahjaksi. Mitään muuta valmista en olekaan viime viikkoina saanut aikaiseksi, täällä vallitsee nimittäin pienimuotoinen käsityökaaos. Sukat sentään valmistuivat hyvässä järjestyksessä, melko rivakasti ja ajallaan, koska niillä oli kyseinen synttäri deadline. Muutenkin sain selkeät raamit, tyttären toiveissa oli laventelin / lilan väriset palmikkosukat tai vastaavat. 


Langan valinnasta sain toki aikaiseksi pientä veivaamista. Olisin oikeastaan halunnut vaaleamman laventelin sävyn, mutta sain tyytyä lilaan Maijaan, koska se oli helpoiten saatavilla. Tytär vaikutti tyytyväiselle sukkiinsa, mikä lienee tärkeintä. Loppujen lopuksi olin oikein tyytyväinen itsekin, vaikka väri aluksi vähän oudoksutti.




Sitten siihen kaaokseen, joka vallitsee tällä hetkellä sekä käsityökorissa että käsitöihin liittyvissä ajatuksissa tai lähinnä suunnitelmissa. Keskeneräisten tekeleiden määrä on ennätyksellisen suuri, to do -lista samoin ja muutama oma ideakin odottelee vuoroaan. Alottelen uusia töitä ihan sumeilematta, vaikka entisiäkin on läjäpäin kesken. Kaiken lisäksi mieli tekisi osallistua moniin yhteisneulontoihin ja -virkkauksiin, vaikka järki sanoo, ettei kaikkea ehdi. Myös lankavarasto on kasvanut ennätysmittoihinsa. 

Alla yksi keskeneräisistä. Tämän huivin neulomiseen olen sentään malttanut keskittyä, pienestä takapakista huolimatta. Viime viikolla jouduin nimittäin purkuhommiin. Purin pitkät pätkät, noin 20-30 cm. Olin neulonut yhden koko rivin jotenkin väärin. Sen verran ärsytti, että laitoin työn pariksi päiväksi syrjään ja pidin pienen tuumaustauon, mutta päädyin siis purkamaan.

Huivin ohje löytyi Lankamaailman sivuilta, lankana on Hjertegarnin Wool Cotton.




Ja kuinkas tähän edellämainittuun kaaokseen päädyttiin? No, vähän niin kuin huomaamatta, askel kerrallaan. Syitä on varmaan monia. Yksi on luultavasti tämä nykyinen inspiraation määrä. Inspiraatio on lähtökohtaisesti tietysti ihana juttu, mutta tällaisen nopeasti innostuvan ja malttamattoman ihmisen keskittymiskyky on joskus koetuksella kaiken inspiraatiotulvan keskellä. Kaikkea kun ei millään ehdi.

Yksin inspiaatiotulvaa en voi tietenkään syyttää. Moni työ on jäänyt kesken, koska suurin mielenkiinto on jossain vaiheessa kohdistunut johonkin toiseen projektiin. Osan kohdalla eteen on tullut jokin ongelma ratkaistavaksi ja siellä ne nyt odottelevat edelleen sitä ratkaisua. Sitten on vielä tämä vuodenaikajuttu. Keväällä ei välttämättä huvita tehdä syksyllä tai talvella aloitettuja töitä, vaan nyt mieli halajaa jo kevätprojektien ja -värien pariin.






Olen yrittänyt saada tämän käsityökaaokseni jonkinlaiseen järjelliseen järjestykseen ottamalla pienen aikalisän ja keskittymällä välillä myös muihin juttuihin, kuten esimerkiksi ulkoiluun. Olen nauttinut keväästä ja näistä pikkulenkeistä, mutta luontohan se vasta onkin loputon inspiraation lähde. Olen jo lisäillyt pari kivaa juttua to do -listalleni näiden lenkkieni seurauksena…






I`ve got a bit of a chaos in my knitting / crochet basket. There are far too many WIPs. I`ve got a bit of the chaos in my creative mind too. There are so many ideas and way too long to-do list. My yarn stash is also bigger than ever.

Chaos or not, I managed at least to finish the socks for my elder daughter as a birthday present.

Pattern: Niina Laitinen / Sofiat
Yarn: Gjestal Maija



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti