sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

Kevyt kesähuivi





Kevyt ja kesäinen pitsihuivi lämmittää tarvittaessa vaikka kahdet olkapäät kerralla. 




Huivi on neulottu Hjertegarnin Wool Cottonista, joka on yksi tämänhetkisistä lempparilangoista. Värivalikoima on täynnä ihanan herkullisia sävyjä, lanka on kohtuuhintainen, eikä merino-puuvilla kutita liikoja. Lankaa taisi kulua huiviin vain vajaa kaksi kerää. Tikuttelin huivin nelosen puikoilla.




Lankamaailman sivuilta napattu ohje on mukavan yksinkertainen ja selkeä. Kerran jouduin purkamaan pitkät pätkät, ihan omaa huolimattomuuttani. Sain jälleen kerran muistutuksen siitä, että kannattaa välillä vilkuilla vähän tarkemmin, mitä neuloo. Pieniä vaikeuksia oli myös pingotusvaiheessa. Vaikka kuinka venyttelin ja vanuttelin, huivi jäi ohjeen mittoja kapeammaksi. Vaan ei haittaa, on ihan hyvä näinkin. 




Huivi oli tosi mukavaa neulottavaa ja eteni yllättävänkin sutjakkaasti. Otin kaiken mahdollisen ilon irti myös huivin ikuistamisesta. Järjestettiin tyttärien kanssa oikein kunnon kuvausretki. Käveltiin useampi kilometri kierrellen pellon reunat ja joen rannat. Päivä oli aurinkoinen ja riittävän lämmin, joskin tuuli heilutteli hiuksia, helmoja ja huiveja enemmän kuin olisi ollut toivottavaa. Tuulen pyörittelystä huolimatta päästiin jo lähes juhannustunnelmiin. Suuri kiitos neitokaisille, jotka olivat kiitettävästi ja kärsivällisesti mukana juonessa.




This light lace shawl is made with Hjertegarn Wool Cotton. One of my favorites. The colours are beautiful and it's not itchy,  not too expensive either. You can find the pattern in Finnish here

The lace shawl covers even two pairs of shoulders if it is necessary. I had such a lovely day with my daughters when we took these photos. The weather was  warm enough but windy. We spent couple of hours wandering around and admiring the beautiful landscape.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti