tiistai 9. heinäkuuta 2019

Nurmijärvi villasukissa




Näitä villasukkia väkersin pitkään jo keväällä. Sukista löytyy hyvällä mielikuvituksella jos jonkinlaista symboliikkaa; on pellot ja metsänreunat, kaalipellot ja ruiskukat, ripaus Sääksjärveä ja kirkasta taivasta sun muuta. Inspiraationa toimi lapsuuden peltomaisemat, joten työ kulki mukana näin luovasti nimellä Nurmijärvi -sukat. Sama symboliikka pätee varmasti tosin moniin muihinkin pitäjiin.
En taida olla ihan sitä perinteistä talo järven rannalla -tyyppiä. Tällaisena kuivan maan kasvattina sielunmaisemat löytyvät sieltä peltojen laidoilta.




Omissa muistoissa kesät olivat kummasti aina aurinkoisia ja lämpimiä. Oli vihreää, vehreää, kaunista ja rauhallista. Ympäristön värimaailma teki myös lähtemättömän vaikutuksen. Muistan elävästi vieläkin esimerkiksi ensimmäisen näkemäni ruiskukan, sininen väri keskellä pellon vihreyttä oli sen verran vaikuttava näky. 





Asiaan kuuluvasti oli tarkoitus napata sukista pari kuvaa ihan oikeassa, inspiraationa toimineessa ympäristössä. Melkein onnistuin. Kuvissa näkyy kyllä oikea pitäjä, mutta ihan kotikylään asti ei päästy. Hurautettiin päiväretkelle Palojoelle Aleksis Kiven synnyinkotiin ja Taaborinvuorelle, sain rahdattua mukaan muun muassa lapsista kaksi ja yhden koiran. Ilmojen haltijat vaan kieltäytyivät yhteistyöstä ja koko retken ajan satoi reippaasti, joten suuri kuvataide jäi haaveksi. Ei ollut tietoakaan niistä lapsuuden aina aurinkoisista kesistä, mutta eipä tuo kamalasti haitannut, päivä oli vesisateineen oikein hauska. Palojoki on omissa silmissäni yksi Suomen kauneimmista kylistä, satoi tai paistoi. En yhtään ihmettele, että seutu inspiroi kansalliskirjailijaakin.




En ihan osaa sanoa, olenko täysin tyytyväinen sukkiin vai en, totuus piilee varmaan jossain puolivälissä. Tulipa tehtyä valmiiksi asti kuitenkin. Saatan tehdä näistä toisenkin version, ehkä lyhyemmällä varrella. Samalla pääsen vielä vähän venkslaamaan kuvioita.
Lankoina sukissa on Maijaa ja tummanvihreä taitaa olla Oonaa. Pitkään etsin jotain sopivaa moniväristä vihreää, vaan en löytänyt mieleistäni, joten yksivärisillä langoilla mentiin.




I tried hard to knit my childhood atmosphere to these socks. I just don´t know if I succeeded or not. 

I was born in a little village in Nurmijärvi. I took these photos (except the one above) in the village of Palojoki which is also in Nurmijärvi municipality. Palojoki is, in my opinion, one of most beautiful villages in Finland.


Our national author Aleksis Kivi was born in there in the 1800s. We visited the house where he spent his childhood. 

Pattern: My own
Yarn: Gjestal Maija and Nordia Oona








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti