lauantai 23. syyskuuta 2017

Kesäpusero ja syysfiiliksiä



Olen usein aikamoinen vatvoja, mitä käsitöihin tulee. Saatan vatvoa värejä, malleja ja kaikkea mahdollista lähes loputtomiin, mutta tämä Wind-down -pusero on siinä suhteessa poikkeus. Päätös puseron neulomisesta syntyi täysin hetken mielijohteesta. Enkä muuttanut ohjeesta mitään, tein täsmälleen mallin mukaisen neuleen väriä myöten.                                     

Vaikka päätös puserosta syntyi hetkessä ja langatkin hankin kutakuinkin samantien, sittemmin vauhti vähän hidastui. Pusero pääsi puikoille jo heinäkuussa, mutta toteutus otti aikansa, kun väliin tuli kaikenlaista muuta pikkuprojektia.


Lankana on Dropsin extra fine merino ja vihertävästä väristä tykkään kovasti. On ehkä vähän kesäinen väri näin syksyksi, mutta kesäksi puseron oli tarkoitus alunperin valmistuakin. Pusero on ylhäältä alas neulottu, mikä on mielestäni ehkä yksi parhaista keksinnöistä neulehistoriassa. Saumojen ompelu kun ei vaan luonnistu, ei ainakaan siististi.




Nyt puikoilla on syksyisempiä värejä mm. lapasten muodossa. Norski -lapaset ovat viittä vaille tai siis peukkuja vaille valmiit. Näiden tekemiseen liittyykin sitten paljon vatvomista, mutta siitä lisää myöhemmin.

Pyörittelen käsissäni myös ehkä noin vuosi sitten aloitettua ja sittemmin unohdettua huivin alkua. Löysin tekeleen itseasiassa viime yönä, yöhän on tunnetusti neulojan kulta-aikaa, eikös? Lankana on Noro Janome, joka on jo lähes loppuun neulottu. Koitan etsiskellä varastoista jonkun sopivan langan, josta saisi tehtyä jonkunlaisen reunuksen huiviin. Tätäkin tässä nyt vatvoskelen.






Vaikka takana ja luultavasti edessäkin on kiireinen työrupeama, vähän on ehditty syksyäkin fiilistellä. Kovin laaja-alaiseen fiilistelyyn ei pihalla voi vielä ryhtyä, jonkun sortin työrupeama on ensin edessä sielläkin.




I made a quick decision to knit a Wind down -jumper in summer. I don`t usually do quick decisions as far as knitting is concerned. It took me a while to knit it because of the other projects. The jumper is worked top down, which is one of the best inventions in the knitting world I think. Now I`m working with some autumnal colors.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti