keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Suunnilleen NorskitTässäpä nämä Norskit tai suunnilleen Norskit vihdoin ovat. Näitä ei ehkä ihan täysverisiksi Norskeiksi voi nimittää, koska en ihan kirjaimellisesti noudattanut ohjetta. Neuloin pikkuisen ohjeen ohi välillä tarkoituksella, välillä vahingossa. Tähtikuvion pitäisi kuitenkin olla mallin mukainen.


Siinä, missä Wind down -puseron tekoon ryhdyin pikapäätöksellä, niin näitä lapasia suunnittelin ja veivasin oikein pitkän kaavan mukaan. Jo vuosi sitten ajattelin, että tähtilapaset olisi kiva juttu. Sittemmin ajatus katosi hautumaan jonnekin monien muiden ihan kivojen suunnitelmien joukkoon. Kunnes tuli eteen SE lankakerä ja se lankakerä oli tällä kertaa niin ikään vuoden kaapissa piilotellut ruskeankirjava Lasse-sukkalanka. 

Pari kerää Lassea oli oikeastaan hankittu miesten joululahjasukkia varten, mutta yksiäkään sukkia niistä ei ole toistaiseksi syntynyt. Jostain syystä tykästyin varsinaisesti näihin ruskeisiin sävyihin vasta nyt vuoden viiveellä. Lanka piti siis saada puikoille, mutta sukat vai lapaset, mihin väreihin ja miten yhdistettynä ja millä ohjeella, siinäpä riitti vatvomista. Jossain vaiheessa nämä kaksi asiaa löysivät vihdoin toisensa; ajatus tähtilapasista ja hinku saada ruskeankirjava lanka puikoille.

Päädyin lopulta näihin Ullan ohjeella tehtyihin Norskeihin. Perustähtikuvio, ei mitään liian monimutkaista. Seurakseen Lasse sai harmaata ja oranssia Jannea. Värivalintoihin olen tyytyväinen, nyt nämä syysvärit jotenkin kolahtavat. Pientä säätöä neuloessa oli, eikä lopputulos ole (tälläkään kertaa) täydellinen, mutta viis siitä. Lapaset päätyvät lämmittämään omia sormia ja omille sormille nämä kelpaavat ihan tällaisenaan vallan mainiosti. 
Here they are at last, my new mittens. I´m pretty pleased with how they turned out. Not perfect but they will do. As you can see I love autumnal colors at the moment.

Pattern: Norskit (in Finnish)
Yarn: Menita Lasse (brown) and Gjestal Janne (grey and orange)

3 kommenttia:

 1. Hei mulla on myös norskit työn alla mutta en ymmärrä noita kärkikavennuksia, miten ne menee siististi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Satu, enpä ihan ohjetta ymmärtänyt minäkään ja tein luultavasti vähän omiani. Jos nyt vielä oikein muistan, jatkoin lapasten molemmissa sivuissa edelleen 3 silmukalla mallineuletta ja tein kavennukset niiden ulkopuolelle. Eli: 1. puikon alussa 3 s mallineuletta ja ylivetokavennus, 2. puikon 2 viimeistä silmukkaa yhteen, 3. puikon alussa 3 s mallineuletta ja yliv. kav. ja 4. puikon lopussa 2 viimeistä silmukkaa yhteen. Tällä systeemillä tein niin pitkälle kuin mahdollista. Vaihdoin siis ohjeen knk-kavennuksetkin ylivetokavennuksiin. Toivotaan, että muistin oikein. Olisi kiva vielä kuulla, miten onnistui. Ajattelin itsekin tehdä vielä toiset Norskit, tytär tilasi itselleen :)

   Poista
 2. Tein samoin kavennukset, ensin siis ne 3 silmukkaa. Tein ohjeen mukaiset kavennukset päävärillä, tuli ihan siistit niistä. Toiset jo mulla puikoilla :) kiitos sinulle avusta :)

  VastaaPoista