tiistai 1. toukokuuta 2018

BambupaitaTein muutama vuosi sitten Blend Bamboosta puseron tai oikeastaan tunikan tai itseasiassa lähes mekkohan siitä tuli. Tosi pitkä siis. Beigeä lankaa jäi pari kerää ja niistä halusin vielä tehdä jotain. Löysin tämän puseron ohjeen Lankamaailman sivuilta. Koska en kuitenkaan olisi saanut enää samaa erää beigeä, tein suosiolla puserosta monivärisen, kun en muutakaan keksinyt.
Ohje on tosi simppeli, mutta yllättävän hankalaa neulomisesta voi joskus itselleen tehdä, vaikka olisi kuinka helppo ohje ja kiva lanka. Kehtaankohan edes kertoa… Ihan ensin taisin aloittaa väärällä värillä. Viime aikoina olen tainnut tehdä villatakkeja yms. enimmäkseen ylhäältä alas, mutta tämäpä tehtiinkin alhaalta ylös. Enpä ilmeisesti samalla telkkaria katsellessa keskittynyt tarpeeksi neulomiseen. Mallinhan piti olla niin yksinkertainen, että tällainen kokenut neuloja kuvitteli voivansa tehdä montaa asiaa yhtäaikaa vähän vähemmälläkin keskittymisellä. Monta senttiä ehdin neuloa, ennen kuin hoksasin virheen. 

Toisella yrityksellä tein pari kerrosta liian vähän ainaoikeaa alareunaan. Taas purettiin. Taisin purkaa vielä kolmannenkin kerran, ennen kun pääsin kunnolla edes alkuun, syytä en enää edes muista. Lopuksi unohdin vielä ainaoikean jälkeen vaihtaa suurempiin puikkoihin. En todellakaan enää purkanut, vaan vaihdoin puikot lennossa heti kun huomasin. Että sellaista sähellystä. 
Blend Bamboo on ihanan pehmeä lanka ja kivaa neulottavaa. Jossain vaiheessa huomasin kuitenkin tehneeni tosi epätasaista jälkeä. Siinä kohdin oli jo iskeä epäusko koko puseron suhteen. Ehdin myös jo miettiä värivalintoja, onko alin väri sittenkin liian kirkkaan oranssi? Kaarrokkeen kanssakin vähän tuskailin. En oikein tiennyt, olisiko keskikohtien kavennukset kannattanut tehdä jota 2. vai 3. krs. Tein joka 3. krs, kuten vartalonkin kohdalla. Lopulta oli taas usko mennä ja viimeiset kavennukset tein joka 2. krs. 
Jälkikäsittely sai käsialan näyttämään onneksi vähän tasaisemmalta ja muutenkin paita näyttää ja tuntuu ihan kelvolliselta ottaen huomioon kaikki vaikeudet. Hihat saisivat olla ehkä himpun verran kapeammat, todennäköisesti vika on lähinnä käsivarsissa ja kuntosalin johdonmukaisessa karttamisessa. Kaiken kukkuraksi hihat ovat pikkusen eri paria. Joka tapauksessa pusero pääsee vaatekaappiin ja aion sitä myös käyttää kaiken vaivan jälkeen. Yleensä pidän villatakkia tms. puseron päällä, joten eipä niitä hihojakaan kukaan pahemmin näe. Väritkin on loppujen lopuksi ihan kelvolliset, vai mitäs mieltä olette?

Tämän päivän harmauden jälkeen loppuun vielä kuva vappuaatolta, jolloin aurinko sai krookukset suorastaan loistamaan.

I had a few skeins of Blend Bamboo. I bought some more and knitted a top. You can find the pattern here (in Finnish). I had so many problems on the way, don´t know why because it`s an easy pattern.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti